başlıkların bir kavramın ismi şeklinde, bir eylemde mastar eki kullanarak yazılması gerekir.
Örneğin:
"bu akşam nereye gideceğim" değil "akşamları gidilecek yerler" gibi olmalı.
"spor yapma" değil "spor yapmak" şeklinde olmalı.

başlık ; tanımı yapılacak kelimeler dizisi şeklinde olmalıdır, sonuna nokta konulmamalıdır.

entryler içinse;
-herhangi bir başlığı tanımlamalı
- 'alıntı' yapılabilir (örn bir başlığı tanımlamak için birinin söylediği bir sözü yazıp bkz atılabilir)
- ' bkz ' yapılabilir.

başlığın altına yorum yapar gibi güzel yazı, aynen benim de , mükemmel, tarzı sözler yazılmamalı, onun yerine
((bkz:komik)) ((bkz:mükemmelll)) şeklinde yorum yapılablir.

Bkz ile gbkz arasında farklar vardır. Eğer özellikle başka bir başlığa yönlendirmek istiyorsanız “bkz” ; kurduğunuz cümle içinde kullandığınız kelimelerin anlamını (terimler gibi) göstermek için “gbkz” kullanmalısınız.


yazım hatası yapmamaya özen gösterilmelidir. sonuçta burası bilgi platformu, özel mesajlaşma alanınız değil :)

başlık açılmadan önce arama kısmından başlık açılmış mı veya konuyla ilgili başka başlıklar var mı diye kontrol edilmelidir. Aksi takdirde başlığınız taşınabilir veya silinebilir. Bu da size eksi puan olarak geri dönebilir :):

Burada video ile sözlük kullanımını kısaca anlattık. yakın zamanda büyük bir güncelleme gelecek ve sitedeki değişimleri tekrar sizlere açıklayacağız.
video



google play dişçi sözlük uygulaması indirme linki : Dişçi Sözlük Uygulaması

İos için malesef şu an uygulamamız yok fakat aşağıdaki adımları uygulayarak, ana ekrana simge ekleyip çok basit bir şekilde aynı uygulama gibi kullanabilirsiniz

1- görsel


2- görsel


3- görsel


4- görsel
Dönem başı öyle sözler verilir ki her defasında son güne bırakılmayacak günü gününe calışılacak ama ısrarla bu sözler tutulmuyor onca uykusuz gecelere ragmen akıllanılmıyor sonra sınav haftası hocalara kendine ,hayata saydırarak çalısıyorsun...Bu coğu ögrencinin yaptığı şeyyy benceee
Türkiye’nin şahlanıp giden gidişatı ile daha da cazip gelen yurt dışında çalışma fikrini aklımdan çıkaramıyorum. Bu konuda varsa bilgisi veya deneyimi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi üniversiteler denklik alabilmiş hangileri alamamış, Almanya’da hangi eyalette çalışmak ve yaşamak daha iyi, denklik sınavında neler soruluyor??
hocaların en çok kullandığı ve yapmamanız gerektiği konusunda sizi bozarak uyardığı ifadedir
Türkiyede çalışan insana değer verilmediğini düşünerek, yıllarca okuduğumuzun karşılığını almadığımızı düşünüyorum(yabancı hasta bulabiliyorsanız tebrikler).Türkiyede ne kadar zengin müşteri gelirse gelsin diş hekimine 5bin vermeyi fazla görür ama geceleri karı kıza yedirmeyi hor görmezler.Bir de indirim beklerler.5 sene okuyorsun, stresini çekiyorsun.çalışırken fiziksel çalışıyorsun, mental yoruluyorsun.Dışardan doktor algısıyla özendikleri gibi olmuyor.Avrupa’da dişini temizleyeceğim başlığı altında bizim tek seansta uyguladığımız tedaviyi 2seans 3seans yaparlar.Bizde korkarız müşteri kaçar diye.Ha bir de şu konu var tabi : türkiyede yatırım olarak hastane yapılır.kimse sorgulamaz içine konulan aletleri.Ne kadar verimli hastanelerimiz var(!) teknolojik alet açısından gerideyiz.Buna da şükür karnımız doyuyor.
mandibulanın maksillaya göre merkezi konumundan ayrıldığı her türlü uzaysal konumuna verilen addır.
Bazı diş hekimlerinin zoruna giden, bazılarının umrunda olmayan olay.
Kendine dişçi diyen diş hekimleri de mevcut bu arada
Kazanması ayrı zor, kazandıktan sonrası okuyup mezun olması daha zor olan bölüm. Hem teorik hem de pratik dersler sebebiyle oldukça yoğun bir tempoya sahip. Sevilmeden yapılacak iş değil. Diş hekimliği için en önemli şeylerden biri de sabırdır. El yeteneğiniz olsa bile düzenli, sabırlı olmadıktan sonra ne yazık ki hiçbir işe yaramıyor. Zamanla tüm zorluklara alışıyorsunuz. Pes etmemek gerek.
Sınırlı bir alanda çalışacaksınız ve ufacık bir yanlış muhteşem(!) hatalara yol açabiliyor. Soğukkanlı, kararlı, pratik olmanız gerekiyor. Preklinikte gün sonu teslime yetişme stresi varken iş hayatında da bu stres devam ediyor. Ne de olsa karşınızdaki hasta bilinci yerinde ve gözleri üzerinizde. Daha sırada bekleyen hastalar da mevcut. Tüm bu mükemmeliyetçi işlerin yanında zaman kontrolü de mühim. Bu ve daha nice olaya hazır olmak adına 5 yıllık bir eğitimde teorik, preklinik ve klinik süreçlerinden geçiyoruz.
Bir de bunlar yetmezmiş gibi son yıllarda artan öğrenci kontenjan sayısı ilerleyen yıllarda iş bulmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 5 yıldan sonra direkt meslek sahibi olunmasına karşın uzmanlığın önemi gittikçe artıyor. (bkz:Dus)
Her durumda evin küçük çocuğu gibi korunup kollanan tip. Şeytan tüyü mü yalakalık mı hiç bilemiyorum fakat hatalarını ben yapsam kliniğe sokmazlar dediğim kimse...
meslekte çoğu bir işimize yaramayacak olsa da dus için gerekli olan bilgiseli. yazar sayısı arttığında ders ders de açılır, şimdilik tek başlıktan devam edelim.
Dusa hazırlanmayı bırakanların ve parası olmayan hekimlerin bulduğu az da olsa para kazandıran yöntem
Sadece merak ve gözlem için soruyorum çevrede herkes farklı alıyor yazabilir misiniz?
Hareketli mukozayla hareketsiz mukoza arasındaki sınırdır.
Protezin tutuculuğu ve rahatlığı açısından önemlidir.
oklüzal yüzde gelişim oluklarından ayrılan ve tüberküllerin iniş yüzeylerinde yer alan alan, kısa ve çizgisel formda, kesitleri genelde yuvarlak veya 'U' şeklindeki girintilerdir.
ağız kısmı kısa ve düz olan, levha şeklindeki metal alaşımları kesmede kullanılan alettir.
Palatinal bant (damak kuşağı) (palatal strap)
Çift damak bağlantısı (anteropalatinal bant - posteropalatinal bar)
U-plak ( at nalı şeklinde plak)
Tam damak plağı (palatal plak)

Palatal plak : çok kısıtlı olarak kullanılır.iyi bir ana bağlayıcı değildir.rijit değildir.